Menü Bezárás

PVC padló tisztítása és bevonatolása

„Hogyan előzhetem meg a PVC padozat kopását?”

Minél nagyobb a porterhelés az adott helyiségben, annál gyorsabban kopnak meg az olyan puha felületek, mint a műgyanta, a PVC és a linóleum. A kopást meg lehet előzni azzal, hogy egy vastag de átlátszó védőréteggel vonjuk be a padozatot. A bevonattal ellátott műanyag padozatok élettartama jelentősen növelhető, a takarítás pedig rövidebb idő alatt és kisebb anyagi ráfordítással végezhető el.

Mi a megoldás a PVC és linóleum padlók megóvására?

A PVC, linóleum, műgyanta padozatok esetében leginkább költséghatékony megoldás az, ha a padozatot speciális bevonattal látjuk el. A speciális bevonat több szempontból is jó hatással van a padozat állapotára, és a takarítás minőségére.

A bevonat előnyei:

  • Mindenekelőtt a legfontosabb az, hogy a bevonat védőréteget alkot a bevonatolt felületen. A védőréteg megóvja a felületet mindenféle mechanikai és vegyi behatástól. A védőréteg anyaga általában keményebb, mint a megvédett felület, ezért lassabban kopik, és ami a legnagyobb előnye, hogy a kopás kis költséggel megszüntethető, a bevonat helyreállítható, így védő hatását a továbbiakban is teljes mértékben el tudja látni.
  • A bevonat egységes, homogén, sima felületű, így a rákerülő mechanikai szennyeződés nem rakódik le résekbe, a vegyi szennyeződés nem rongálja a felületet.
  • A napi takarítás során a bevonat sima felületéről, – mely fényes, vagy selyemfényű – a szennyeződés az esetek nagy részében egy egyszerű felmosóval eltávolítható. Ez azt is jelenti, hogy a takarítás gyorsabb, és kisebb anyagi ráfordítással elvégezhető, és mivel nincs, vagy minimális a vegyszer felhasználás, így a takarítás során a leginkább környezetkímélő eljárások alkalmazhatók.
  • A védő bevonattal ellátott padozat élettartama a bevonat alkalmazása miatt jelentősen megnő. Ennek az az oka, hogy a fizikai és vegyi hatások nem érik közvetlenül a padozat felületét. Az élettartam növekedése jelentősen csökkenti az ingatlan fenntartási költségeit, mert a padozatok cseréje jelentősen kitolható, illetve az épület teljes életciklusára megőrizhető az eredeti burkolat.
  • A védőbevonattal ellátott felület megjelenése, esztétikai hatása nagyságrendekkel, összehasonlíthatatlanul szebb, mint a bevonattal el nem látott felületeké.
  • A bevonattal ellátott padozatú helyiségben huzamosabb ideig tartózkodó személyek közérzete sokkal jobb, sőt a tapasztalatok szerint a tisztaságra is jobban vigyáznak.

Ha Önnek padló bevonatolásra van szüksége, cégünk garantálja a minőségi és precíz megoldást, természetesen korrekt áron.