Menü Bezárás

Padlószőnyeg tisztítás

Sajnos nem is vagyunk tudatában annak, milyen veszélyforrást rejtenek a nem kellőképpen tisztított szőnyegek, és ez nagy baj.

Talán nem is gondoljuk, hogy a betegségek egyik okozója a padlószőnyegekben lévő szennyeződés is lehet. Pedig a padlószőnyegekben – megfelelő szakszerű karbantartás hiányában – rengeteg por, elhalt emberi hámsejt, hajszálak, ételdarabok, vegyi anyagok, tisztítószer maradékok stb. halmozódhatnak fel. Ráadásul az említett anyagokon gombák, baktériumok, esetleg vírusok is megtapadhatnak. Ezeket a lépéseink okozta légáramlatok a levegőbe juttatják, így a helyiségben tartózkodók belélegzik őket, emiatt bejutnak a légutakba, megtapadnak a nyálkahártyán, és különböző egészségügyi problémákat okoznak.

A padlószőnyeg tisztítása

A padlószőnyeget ipari vizes szőnyegtisztító géppel tisztítjuk. Így érhető el a foltok és színelváltozások eltüntetése, a szőnyeg újjávarázsolása, hogy friss illat töltse be otthonát, irodáját. A szőnyeg tökéletes tisztaságát csak ipari gépekkel lehet elérni, a normál porszívókkal csak a port lehet eltávolítani az egyéb szennyeződések eltávolításához szőnyegtisztító gépre van szükség. Kifejezetten igaz ez azon a szőnyegek esetében, melyek nem, vagy csak nehezen mozgathatók, mint például a padlószőnyegek. A szőnyegtisztítást akkor is ajánljuk, ha az nem tűnik koszosnak, hiszen ettől még rengeteg port rejthet magában, ami miatt sokkal gyakrabban van szükség portalanításra. Nagytakarítások alkalmával kifejezetten ajánljuk, ha tartós tisztaságot szeretne elérni.

A padlószőnyeg tisztítás folyamata

A szőnyegtisztítást minden esetben alapos porszívózással kezdjük, és csak ezt követően kezdjük el a vizes bázisú szőnyegtisztítást kárpittisztító géppel. Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen így távolítjuk el azokat a szennyeződéseket, melyeket víz nélkül nem lenne lehetséges.

A szőnyegtisztítást kétféle géppel végezzük, az egyik a Cleanfix TW411 extrakciós, professzionális szőnyegtisztító gép. A másik gépünk a Cleanfix TW Compact, ami egy nagyon hatékony hengerkefés, extrakciós professzionális szőnyegtisztító gép. Működése lehetővé teszi a szőnyeg gyors és eredményes tisztítását. Gépeink segítségével a tisztításhoz használt vizet gyakorlatilag teljes egészében eltávolítjuk a szőnyegből, így nem kell sokat várni a száradásra.

Erősen szennyezett szőnyeg esetén a gépi tisztítást megelőzően külön erre a célra kifejlesztett szőnyegtisztítóval kezeljük a felületet, amit ezután egytárcsás súroló géppel takarítunk. A gép egy speciális, kifejezetten szőnyegtisztításra tervezett súroló tárcsával van ellátva. A gép adagolja a szőnyegtisztító vegyszert és súrolással lazítja fel a szennyeződéseket, melyeket ezután kárpittisztítóval távolítunk el. Így a szőnyeg újra tiszta, jó illatú és szinte száraz lesz. Ezzel az eljárással tökéletesen eltávolíthatók a beszáradt foltok és az egyéb szennyeződések is.

Szőnyegtisztítás szolgáltatásainkat külön is vállaljuk és ajánljuk egyéb szolgáltatásaink mellé is

Ha Önnek rendszeres vagy alkalmi szőnyegtisztításra van szüksége, cégünk garantálja a minőségi és precíz megoldást, természetesen korrekt áron.